Desktop.exe

Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_topic_old
Desktop.exe
Avatar
carbonterry2
Member
Forum Posts: 239
Member Since:
February 17, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
1
February 22, 2011 - 5:06 am
sp_Permalink sp_Print

Yesterday I rebooted my XP Pro SP3 machine. After my desktop had loaded but before my programs that are on auto load started a window asking for permission for Desktop.exe (From Microsoft) to load.
The only problem is none of my programs (Skype, etc) can load until I tell it yes/no.
That is a big problem.
Any thoughts?

Avatar
Jim Hillier
Admin
Forum Posts: 2492
Member Since:
August 9, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
2
February 22, 2011 - 7:03 am
sp_Permalink sp_Print

Hey CT - This is almost certainly malware, it's a nasty little beggar too...very difficult to get rid of completely.

A quick Google search using the term "desktop.exe" will render plenty of hits.

Strongly suggest you immediately run full/thorough scans with any resident security software and also with Malwarebytes Anti-Malware and SUPERAntiSpyware too.

Also suggest you work in Safe Mode as much as possible to help try and minimise any damage/spread. Also stay off the net as much as you can and connect only when absolutely necessary, until such times as you get rid this malware.

Cheers....Jim

Avatar
Chad Johnson
Mod
Forum Posts: 867
Member Since:
August 11, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
3
February 22, 2011 - 10:13 am
sp_Permalink sp_Print

and if you haven't already, back up!!!

On the off chance your Windows install gets thoroughly trashed, you'll want some form of data recovery available. Keep your backups separate from anything else on your network until it's been thoroughly scrubbed as well.

--Zig

Avatar
carbonterry2
Member
Forum Posts: 239
Member Since:
February 17, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
4
February 23, 2011 - 4:55 am
sp_Permalink sp_Print

Scanned and cleaned....all seems to be working well.
I will do a rescan in Safe Mode.

Forum Timezone: America/Indiana/Indianapolis

Most Users Ever Online: 188

Currently Online:
23 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Member Stats:

Guest Posters: 10

Members: 1273

Moderators: 3

Admins: 4

Forum Stats:

Groups: 8

Forums: 19

Topics: 1538

Posts: 11824

Administrators: Jim Hillier, Richard Pedersen, David Hartsock, Marc Thomas

Moderators: Judy Novotny, Jason Shuffield, Mail Poet