Dell Inspiron 400 problem

Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_topic_old
Dell Inspiron 400 problem
Avatar
gazza
SE Queensland, Australia
Member
Forum Posts: 36
Member Since:
September 16, 2008
sp_UserOfflineSmall Offline
1
February 20, 2012 - 1:35 am
sp_Permalink sp_Print

My son gave me his Dell Inspiron 400 to have a look at. The last time he used it it went into hibernation and now wont start at all. When you power up the PC the power lamp goes white then immmediately goes amber/yellow to indicate it is still in hibernation. There is nothing on any connected monitor (I have tried different monitors and connecting cables just in case) and it does not respond to keyboard or mouse. I even downloaded manual from Dell and removed the case, hard drive and CD/DVD drive to get at the bios battery and reset strap - I followed procedure in manual for reset but all this proved fruitless. Has anyone else struck this problem and found a solution. I haven't found the Dell site to be too much help.

These are very compact machines about 1/2 shoe box size and very awkward to work on.

Cool

Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. (Winston Churchill)

Avatar
David Hartsock
Admin
Forum Posts: 1105
Member Since:
August 7, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
2
February 20, 2012 - 8:40 am
sp_Permalink sp_Print

Here's a shot in the dark...

Remove AC and pull the battery so there is no power available to the laptop at all. Open the screen and hold down the power button for about 30 seconds. Restore AC and replace the battery and see if it turns on.

Avatar
Thinowns
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
March 9, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
3
March 9, 2013 - 3:17 pm
sp_Permalink sp_Print

hi dave i am also faceing the same problem and after turning on problem is there. any other solution please???

Avatar
Thinowns
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
March 9, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
4
March 11, 2013 - 6:27 pm
sp_Permalink sp_Print

hi 

can everyone can help me as soon as possible ???

Avatar
jayesstee
Kent, England
Member
Forum Posts: 30
Member Since:
March 10, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
5
March 12, 2013 - 1:39 pm
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Hi Dave,

Would going in on a 'rescue' disk and changing the nome of the "hiberfil.sys" file to "hiberfil.bak" stop these machines going into hibernation?

Obviously if it didn't work, the file could be renamed to its original name.

Just a thought . . .

 

Avatar
Jim Hillier
Admin
Forum Posts: 2492
Member Since:
August 9, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline
6
March 12, 2013 - 5:55 pm
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

If Dave's original suggestion to disconnect ALL power sources and hold down the power button doesn't work then it's very difficult to know what might. 

No visible display, zero response from input devices... where to start?

Will the machine even boot from bootable media?

Forum Timezone: America/Indiana/Indianapolis

Most Users Ever Online: 188

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Member Stats:

Guest Posters: 10

Members: 1272

Moderators: 3

Admins: 4

Forum Stats:

Groups: 8

Forums: 19

Topics: 1538

Posts: 11824

Administrators: Jim Hillier, Richard Pedersen, David Hartsock, Marc Thomas

Moderators: Judy Novotny, Jason Shuffield, Mail Poet