Major Wi-Fi problem with Windows 10

This forum requires Javascript to be enabled for posting content

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
Major Wi-Fi problem with Windows 10
clayto
Member
Forum Posts: 15
Member Since:
July 23, 2015
Offline
1
October 5, 2015 - 5:46 am

I now keep loosing my Wi-Fi Broadband connection, it now only lasts a few minutes before disconnecting. Often the 'diagnose' troubleshooter works to get it back but not always. When I ordered our weekly groceries over the internet I virtually had to 'reset the adapter' for every item in the shopping list --- it is quite a pain.

Following advice I tried changing the setting to Google DNS and thought it had worked, for a couple of days, then was back to constantly re-setting. My driver is shown as being uptodate.

I know it is the computer not the broadband service. When it disconnects I continue to get uninterrupted Wi-Fi on my Windows Lumia phone, so restarting the router has no effect.

Advice would be very welcome.

Marc Thomas
Argentina
Admin
Forum Posts: 267
Member Since:
November 6, 2013
Offline
2
October 5, 2015 - 6:55 am

Have you tried using a usb wifi adaptor on the laptop or PC with the problem?
Are you saying that the Lumia works fine ALL the time?

Jim Hillier
Admin
Forum Posts: 2589
Member Since:
August 9, 2011
Offline
3
October 5, 2015 - 6:13 pm

Do you have cable connections available or is this a wi-fi only connection?

clayto
Member
Forum Posts: 15
Member Since:
July 23, 2015
Offline
4
October 9, 2015 - 4:27 am

Hi

It is a Wi-Fi connection, and yes the Lumia phone is not affected, it has remained connected throughout (it has been a useful 'life-line' at times).

However, I have been connecting OK to my broadband service so maybe the problem has gone away --- fingers crossed. I have not done anything special, just repeatedly using the troublwshooter and diagnose / reset the wi-fi adapter. It is working now (obviously!) which is just as well as I have been struggling for two hours to get my antivirus re-activated with the help of Chat sessions, which went horribly wrong --- everything I posted got translated to an unknown foreign language, even the characters were altered entirely, so that neither I nor technicial advisor could understand any of it. Very strange.

Forum Timezone: America/Indiana/Indianapolis

Most Users Ever Online: 2303

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Member Stats:

Guest Posters: 10

Members: 2538

Moderators: 7

Admins: 4

Forum Stats:

Groups: 8

Forums: 19

Topics: 1823

Posts: 13046

Administrators: Jim Hillier, Richard Pedersen, David Hartsock, Marc Thomas

Moderators: Carol Bratt, dandl, Jason Shuffield, Jim Canfield, Terry Hollett, Dick Evans, Sergey Grankin

Exit mobile version

WHY NOT SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER?

Get great content like this delivered to your inbox!

It's free, convenient, and delivered right to your inbox! We do not spam and we will not share your address. Period!